Dizi Tavsiyesi: Jessica Jones

by - 01:30


Merhaba canlar!

Marvel'ın son zamanlardaki ataklarını beğeniyle takip edenlerden misiniz? Bence Netflix çok iyi işler çıkarıyor! Aslında kışın izlediğim ve bitirdiğim halde yazısını bir türlü yazamadığım dizi Jessica Jones'dan bugün sizlere bahsetmeye karar verdim. Uzun zamandır dizi tavsiyesi yazılarına verdiğim arayı kış aylarında fazlasıyla kapatmayı planlıyorum...



Dizinin Konusu: Kimyasal bir sızıntı sonrası olağanüstü güçlere sahip olan Jessica Jones'un başından geçen çeşitli olaylara tanık oluyoruz. Jessica Jones geçirdiği ağır travma sonrasında dedektiflik yapmaya başlar ve bu iş sayesinde hem kendini hemde müşterilerini ilgilendiren olaylar içine çekiliyoruz. Spoi vermeden umarım konuyu yeterince açıklayabilmişimdir...



Dizideki önemli karakterler;

1. Jessica Jones: Dizimizin ana karakteri yani başrolü. Çektiği acılar ve yaşadıkları yüzünden ona hiçbir şekilde kızamıyorsunuz. Bazen soğuk ve ulaşılamaz, inatçı gibi görünsede sebeplerini bölümler ilerledikçe anlıyorsunuz.

2. Trish Walker: Çocukken Jessica'yı evlat edinen ailenin kızı. Jessica'nın en iyi arkadaşı olmasıda ona fazlasıyla bonus kazandırıyor.

3. Luke Cage: Olağanüstü güce sahip bir diğer karakter olması nedeniyle dikkat çekiyor. Jessica'yla sevgilimsi olmalarıda bize onu sevdiriyor.

4. Will Simpson: Polis olduğu zaman Kilgrave'in etkisi altında işlediği suç yüzünden görevden uzaklaştırılıyor ve Jessica'nın yardımına koşuyor. Trish'le sevgili olmasıda bir başka detay.

5. Malcolm Ducasse: Madde bağımlısı olmasının yanında Jessica'nın komşusu ve en yakınlarından birisi. Jessica sayesinde bağımlılığındanda kurtuluyor.

6. Kilgrave: Dizinin en kötü karakteri ve neredeyse dizinin olmasını sağlayan karakter diyebiliriz. Jessica'nın eski sevgilisi ve düşmanı olduğunuda unutmayalım.

7. Jeri Hogarth: Avukat olmasının yanısıra Jessica'yla aralarında nefret-sevgi arası bir ilişkileri var. Jessica'nın peşini toparlayanlardan biri. 

8. Hope Shlottman: Dizideki en masum karakterlerden birisi olmasına rağmen hapisteydi. Kilgrave yüzünden suç işlemiş ve Jessica'da onun suçsuzluğunu kanıtlamak için uğraşıyor.

 **

Jessica Jones dizisinin henüz 1. sezonu yayınlandı ve 13 bölümden oluşuyor. Bölümlerin süresiyse 50-60 dakika arasında değişiyor. Buarada 2. sezon onayını daha dizinin 1.sezonu çekilirken almış olduğu için yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyorum. Siz Netflix'in dizilerini beğeniyor musunuz? Hangi Marvel karakterini seviyorsunuz? Jessica Jones'u sizde izlediniz mi yada izlemeyi düşünüyormusunuz? Sizin görüşlerinizide duymak isterim...


Görseller Google'dan Alıntıdır.



You May Also Like

4 Yorum

  1. Yanıtlar
    1. Kendini mutlu etmenin yollarından biriyse bence dizi izlemeyede vakit ayrılır. :)

      Sil
  2. oğlum bunların sırayla geleceğini söyledi şu anda başka bir karakterin dizini seyrediyor sonra bunu seyredecekmiş :-))) ben de seyrederim onunla beraber..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen farklı karakterlerin dizilerine yoğunlaştılar. Bencede ya hepsi ayrı ayrı izlenmeli :)

      Sil

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡