Her Derde Deva Bitkilerden Seçmeler

by - 22:31

Bugün Melike ve Burcu'yla aktardan bir sürü şifalı bitki (ot) aldık. Ayrıca 1 hafta önce adını ilk defa duyduğumuz Ardıç Katranı Sabunuda aldık Melike'yle. Şimdi öncelikle size hangi otları neden aldığımızı anlatıyım...


Ben Adaçayı, Rezene, Lavanta aldım. Burcu'yla birliktede Hayıt tohumu aldık. Melike'de antioksidan etkisi nedeniyle Yeşilçay'dan aldı. Gelelim asıl konuya ''biz bu otları neden aldık?'' Hemen faydalarını sıralıyorum eminim anlayacaksınızıdır...



Hayıt Tohumu Çayı'nın Faydaları: Adet öncesi sendromlar, Adet zorlukları, Menopoz döneminde son derece rahatlatıcıdır. Çünkü bu sorunlar yüz yıllardır bir kadının çok sıkıntı duymasına neden olmuştur. Doğal tedavi yöntemleri yani Alternatif Tıp diye adlandırılan bu yöntemler bilim adamlarına da oldukça fazla yol göstermektedir. Bu doğal terapilerden birisi de Hayıt meyvesi veya tohumuyla yapılan terapidir. Hayıt meyvesi veya kısaca hayıt her yaştaki kadın için ebedi bir bitkisel çaredir. M.Ö 450’ de hayıt’ tan ilk olarak bahseden tıbbın babası kabul edilen Hipokrat’tır. O zamandan beri hayıt; Yüksek ateş,Baş ağrısı,Gazlanma ve İdrar arttırma içinKadın hastalıkları için tavsiye edilen bir bitkidir. Adet öncesi gerginlik, genellikle östrojen ve progesteron hormonları arasında dengesizliğe neden olur. Progesteron’un noksanlığı; adet gecikmesi, göğüslerde hassasiyet ve memede ağrı, sancı, kramp ve depresyon gibi semptomlara yol açar. Hayıt bu semptomların giderilmesinde veya azaltılmasında etkili olabilmektedir. Hayıt meyvesi içerisindeki eterli uçucu yağların ve diğer sinerjik bileşiklerin hipofiz bezi üzerinde pozitif etkileri vardır. Bilindiği gibi hipofiz bezi pek çok vücut hormonunun dengesinden sorumludur. Hayıt meyvesi, hipofiz bezini yumurtalıklardaki corpus luteum tarafından progesteron üretiminin artmasına yol açan belirli hormonları daha çok veya daha az üretmek için uyarır. Hayıt meyvesi vücuttaki kadınlık hormonlarını doğal bir şekilde dengeleyerek işlev görür. Hayıt meyvesi, başkaca progesteron terapilerinin başarılı olamadığı durumlarda bile başarılı olabilmektedir. Hem de bazen sentetik hormon yerleştirme sonucu oluşan yan etkilerin hiçbirine neden olmadan. Hayıt meyvesinin adet öncesi gerginlik semptomlarına faydası en az 2 hafta içinde kendini açıkça gösterir. Fakat en iyi sonuç için hayıt meyvesi en az 3 boyunca aralıksız kullanılmasıyla alınır. Yapılan çalışmalarda daha uzun süreli olarak hayıt meyvesi alımının Adet öncesi sendromları tamamen ortadan kaldırabileceği düşünülmektedir.


Rezene Çayı'nın Faydaları: Rezene iştah açıcıdır. Vücudurahatlatır. Mide ve bağırsak şikâyetlerini ve gazlarını azaltır. Bu etkisi ile özellikle, gaz sancısı çeken ve ishal olan bebeklere çay olarak içirilirse hem kaybedilen sıvıyı geri kazanmaya yardımcı olur hem de sancıları azaltır. İdrar söktürücü özelliğiyle, idrar zorluğunu giderir. Balgam söktürücüdür. Gözlere iyi gelir. Yatıştırıcı etkisi ile ağrıları dindirir. Anne sütünü arttırıcı özelliği ile emziren annelere faydalıdır. Kansızlığı giderir. Kalp hastalıkları, romatizma ve boğmacada faydalıdır. Adet düzensizliğini ve zorluğunu giderir.



Adaçayı'nın Faydaları: Vücudu güçlendiricidir. Hastalık sonrası güçsüzlük durumlarında yararlıdır. Boğaz hastalıkları (faranjit, larenjit ) ve bademcik iltihabına karşı oldukça yararlıdır. Boğaz rahatsızlığı, bademcik iltihabı, diş iltihapları durumlarında gargara olarak kullanılır. Günde 2-3 defa bitki çayıyla gargara yapılır. Öksürüğe iyi gelir. Diş dostudur. Dişleri güçlendirici ve beyazlatıcı özelliktedir. Kuru adaçayı yaprağı toz haline getirilerek dişlerin üzerine bastırılmak suretiyle sürülür. Terlemeye iyi gelir. Mide bulantısına iyi gelir.Gaz söktürücü ve hazmı kolaylaştırıcıdır. Hafızayı güçlendirir. Unutkanlığa karşı faydalıdır. Adet düzensizliklerini ve sancılarını iyileştirir, rahim iltihaplarını giderir. Yaralar, iltihaplı yaralar ve çıbanlar (apseler) kaynatılmış Adaçayının suyu ile pansuman edilir. Yapraklarından elde edilen Adaçayı tozu da kullanılabilir. Vücuttaki toksinleri atar, safrayı söker. Saç problemlerinde oldukça faydalıdır. Dökülme, yağlanma, kepek sorununu giderir.

Lavanta Çayı'nın Faydaları: Uykusuzluğa iyi gelir. Astım belirtilerini hafifletir. Stresi azaltır. Şişkinliği alır. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Terlemeyi arttırır. Kabızlık ve ishale iyi gelir. Ağız kokusunu alır. Migren nedeniyle oluşan baş ağrısına iyi gelir. Solunum yollarını rahatlatır.

Ardıç Katranı Sabunu'nun Faydaları: Saç dökülmesi, kepek ve selülite karşı etkilidir. Mantar, egzama ve sedef hastalıklarına karşı etkilidir. Antiseptik özelliği sayesinde, deri hastalıklarında kullanılır. Sistit durumunda çok etkili bir antiseptiktir, yani mikrop kırıcıdır. Kaşınan ve sivilceli cilt temizliğinde kullanılır. Ciltteki tahrişe karşı etkilidir. Ardıç kokusu nefes alımını kolaylaştırır. Ardıç katranın ayrıca afrodizyak özelliğide vardır. Ardıç katranından çıkarılan yağ ile yapılan bu sabun başta kellik, egzama, saçkıran, uyuz, sedef hastalığına karşı oldukça faydalıdır. Ardıç katranı saçlara nufuz ederek saçta kepek oluşumunu engeller. Saçlardaki dökülmeyi durdurur.

Lavanta Suyunun Yapılışı: 1 bardak kaynamış suyun içine bir tutam lavanta atıp 20-25 dk. demlenmesini bekleyin ve şişe gibi bir kabın içine suyunu süzün.

Ardıç katranı sabununu Burcu 1 hafta önce aktarın tavsiyesiyle yüzündeki sivilcelere karşı almıştı. O günde 3 defa yüzünü bu sabunla yıkıyor ardındanda pamuk yardımıyla yanında gördüğünüz lavanta suyuyla cildini siliyor. Etkilerini yavaş yavaş onda göstermeye başlayınca Melike'yle bizde aldık. İnanılmaz kötü kokuyor ve cildi çok geriyor,kupkuru yapıyor ama olsun herşeye iyi geliyor. Bide lavanta suyunu kullanma amacımız gerilen ve kuruyan cildi yumuşatmak,beslemek. Ben daha kullanmadım ve aşırı sivilcem yok ama aktar siyah noktalarıda yok ettiğini söylediği için aldım. İlerleyen günlerde gelişmelerden sizide haberdar ederim canlarım. Eğer sizinde bildiğiniz böyle doğal şifalar varsa öğrenmekten memnuniyet duyarım...   :)
Kendinize İyi Bakın...

You May Also Like

0 Yorum

♡ Yorumlarınız için teşekkürler... ♡